- Rødt Kurs 2008

Gult Kurs 2008

GULT KURS 2008.08.05
Søndag 03.08.08
starte dagen med å ønske velkommen og deles inn i de forskjellige instrumen gruppen
Der rette blir det øving og spilling utover dagen, på slutten av dagen i dag er det å spille i korps.
Etter så er det sosiale aktiviteter som er på tur. Det skal være stille kl 22.00
Mandag 04.08.08
De starte dagen på gruppe rommet
De går igjennom de noten de har fått utdelt og de øver på dette.
De øver mest i grupper så i korps. Line forteller at de er delt i forskjellige prosjekt grupper der alle fra Åsgården Skole Korps er på samme gruppe som heter appelsin. Elin forteller at gruppen går fra post til post og de har da en som de har tromme rytme for å trene på å få samme og felles ”puls” i musikken. Og så hadde de en post med teori , hvor gruppene laget tekst til hit låta ”beggin” med MadCon. Der Line Karine, Marlin Og Benedikte er solister på denne låta.
Dette er kult. På kvelden er det sosiale aktiviteter der det er kreativ kveld/ hus konsert der de voksne har laget en liten ræppe låt. Og så blir det laget en liten forteling om Kongen som hadde et stort konge rike med 3 døttre der den ene blir røvet bort av en prins. Dette var en artig fortelling.
På tirsdag er det masse øving og porosjekter igjen og på kvelden blir det Karnevall der ungene er kreative og kler seg ut på det de kommer på. Det morsomste som var, var at Elin også kledde seg ut som en elefant. Hun var kreaktiv å fant mye rart. Og det diskotek og det var dans med limbabo.
Onsdag var det pakking av sakene og det var øving til konserten.
Det var en flott konsert med masse trampeklapp
Etter konsert var det av skjedd gråt og barn som ikke ønsket å dra hjem de ville være der lenger.
Så dette har vært noen fine dager, og takk igjen til både Idar Og Bjarne for noe flotte dager.

Ref: Inger Lill

Hva synes dere om kurset?
J… Bra! Kjempegøy å være her!! Vi har lært mye nytt, og mange nye sanger, og kromatisk skala… På trompet og kornett fikk vi lære oppvarmingsøvelsene som Ole Edvard Antonsen og Tine T. Helseth bruker hver dag… Klarinett og Sax gruppa lærte å spille en låt i blinde..
Er det vanskelig? Nei, ikke etter all øving og hjelp, men litt i begynnelsen. Det er sånn det skal være. Veldig gøy. Vi gleder oss kjempemasse til konserten kl. 15.00.
Hva synes dere om husfaren og dirigenten?
De er kuuuuule, bra, morsomme veldig veldig dritbra…. Bjarne og Idar har gjort en kjempejobb, og fortjener såååå masse ros! Men nattevakter er noe dritt… he he..
Vil dere tilbake til neste år?
Alle vil tilbake til neste år, men de som har vært her for 2. Gang har lyst å gå på rødt om et år for det er litt mer vanskelig… Kristian som eneste gutten synes det var gøy, han har fått gode kompiser og hadde heller ikke noe problem å trives i jentegjengen. Men det er masse gutter her på kurset også.
Sosiale aktiviteter var kjempegøy, med konsert fra instruktørene og eventyrfortelling med musikk og ved hjelp av noen stakkars foreldre, og unger… Karnevalet var det beste! Veldig morsomt synes alle sammen. Alle hadde kledd seg ut og var kreative og ikke minst Elin som hadde kledd seg ut som en elefant.
Både Elin Haugland og Siv Therese Arnesen som var på Rødt kurs og Var med sin søster nå
Var støtte spillere for noen som ønsket dette.
Etter generalprøven blir dette en kjempe flott konsert.

Gult Kurs 2008