Mer Hva Drill er!

Det er ca 4 000 som driver med drill i Norge i dag. Omtrent 600 av disse er aktive konkurransedrillere. Drillerne er jenter og gutter i nesten alle aldre.

Drill består av tre hovedøvelser; kontakt (hvor drillbevegelsene utføres med staven i hånden), rullinger (hvor staven ruller over alle mulige kroppsdeler) og kast (hvor staven mister all kontakt med kroppen og går opp i luften).

Drill kan utføres alene, til korpsets marsjmusikk eller andre musikkstykker. Drill er også mye brukt i forbindelse med dans og turn. Med en gymsal, en cd-spiller og en drillstav kan man ha masse gøy i alle aldre!

Konkurransedrill består i Norge av fire kategorier; drilldans (drill og dans i ett), paradedrill (ligner på et marsjprogram), pom pons (dans med dusker) og show (dans med valgfrie redskaper). Det jobbes for å få drill så publikumsvennlig som mulig. Derfor har man en egen kategori på dommerskjemaet som heter "underholdning", og man får også trekk for stavmist.

En drillkonkurranse er spennende og underholdende! Men man trenger selvfølgelig ikke konkurrere for å drive med drill. Drill tilhører først og fremst korpsene, men så lenge korpsene får konkurrere om hvem som er best til å spille, synes vi ofte det kan være motiverende å kjempe om hvem som er best til å drille!

Drill er en spennende, utfordrende og interessant idrettsgren. Det består av mye mer enn det som man får se på 17. mai. Årlig avholdes mellom 10-20 konkurranser i drill i Norge, samt Norgesmesterskap og Europa-/Verdensmesterskap. Drill kan utføres som en hobby, fritidsaktivitet eller på profesjonelt høyt nivå - det er alt hva man gjør ut av det selv og hvor mye man er villig til å satse.

Bli med å lek deg med drillstaven du også!!