Uniformer

Endre Norsk

Uniformer Hvordan ser det ut?

UNIFORMSINSTRUKS

Åsgården skolekorps har en tredelt uniformering:
Aspirantuniform, Hovedkorpsuniform og Drilluniform.
Vi har lagt vekt på at korpset skal fremstå som en helhet når vi marsjerer sammen, samtidig som vi har en praktisk inndeling.

 Alle musikantene har:
Bukse, lue, hvit skjorte, slips og (hvite vanter).

 Hovedkorps har jakke og lue med brem.

 Aspirantene har pen stikket genser og båtlue.

 Drillen har drilljakke og skjørt.
Hovedrillen har hvit lue.
Aspirantene har ikke lue.

Regnfrakk, blå collegegenser og Ynglingegenser hører også med.

Når du melder deg inn i korpset vil dere undertegne en kontrakt for uniformer og effekter.

SKO
Til uniformen brukes sorte sko og sorte strømper, som dere må kjøpe privat.
Drilljentene har hvite støvletter og hudfarget strømpebukse, som dere må kjøpe privat.
Drillaspirantene kan ha hvite sko (mokasiner) og hudfarget strømpebukse, som dere må kjøpe privat.

JAKKE
Ved bruk skal jakken være knappet igjen. Lommene må ikke fulles slik at det er skjemmende. På varme dager kan det gis anledning til å gå uten jakke og det vil i hvert tilfelle bli gitt beskjed om dette for at alle sal opptre likt.
Medaljeforstykket kneppes på venstre skulderklaff. Stjernene sys på i nedkant. Begynn med første stjerne slik at den kommer not midten av jakken.

LUE
Luen skal tas av innendørs, hvis ikke annet er bestemt.

BUKSE
Lengden på buksen skal gå 1,5 cm ned over skokanten bak. Hvis du bruker belte skal det være hvitt.

NOTEVESKE
Legg regnfrakken i notevesken. Noteveske skal være med til uniformen når ikke annen beskjed er gitt.

YNGLINGEGENSER
Blå collegegenser med Ynglingekorpsets trykk. Brukes til sorte bukser og sorte sko når vi spiller sammen med Ynglingekorpset.
BLÅ COLLEGEGENSER
Korpsgenseren som brukes når vi ikke trenger være så formelle. Brukes ofte med sorte bukser og sorte sko. Følg med på månedsbrevet, der gir vi informasjon om hva du skal ha på deg når vi opptrer.

GARDEROBEPOSE
Oppbevar uniformen i garderobeposen når den ikke er i bruk. Dette er en spesialpose for oppbevaring av pentøy og vil bidra til å ta godt vare på uniformen. Garderobeposen kan også brukes til å frakte uniformen når vi skal på tur.

Når vi er ute på arrangementer skal uniformen brukes, dersom ikke annen beskjed er gitt.
Uniformen skal være ren og ordentlig. Voldsom led i uniformen sliter på tøyet. Vær vennlig å ta hensyn.

INNLEVERING
Ved innlevering skal uniformen være renset og øvrig korpsbekledning vasket.
Dersom du slutter i korpset skal uniform og andre effekter leveres så snart som mulig.