Åsgården -ute?
Åsgården skolekorps
 • Om oss    • Aktiviteter    • Øvelsestider    • Bilder    • Vakter    • Lenker     • Gjestebok  

 

 

   Om oss
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 1977/1978
    - Årsmelling for korpset året 1978/1979
    - Årsmeldig for korpset året 1981/ 1982
    - Årsmeldig for korpset året 1982/ 1983
    - Årsmeldig for korpset året 1983/ 1984
    - Årsmeldig for korpset året 1984/ 1985
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1991 / 1992
    - Årsmeldig for korpset året 1993 / 1994
    - Årsmeldig for korpset året 1995 / 1996
    - Årsmeldig for korpset året 1999/2000
    - Årsmelding for Åsgården skolekorps 1999/2000
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 2002/2003
    - Årsmeldig for korpset året 2003/2004
    - Årsmeldig for korpset året 2004/2005
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 441 198

 

 

 





Årsmeldig for korpset året 2003/2004
 
Årsmelding for Åsgården skolekorps 2003/2004

Styret har i korpsåret 2003/2004 bestått av

Styreleder Børre Trondskog
Nestleder Rune Stemland
Korpsleder Aila Semb
Kasserer Odd Wålengen
Sekretær Sølvi Andersen
Styremedlem Grazyna Baster
Styremedlem Sissel Gjeldstad Vårum

Andre verv:
Korpsleder for aspiranter Torunn Bergmann
og juniorkorps
Drilleder Lise Sperre
Arbeidsleder Anne Lise Johansen
Uniformssjef Sissel Gjeldstad Vårum
Materialforvalter Turid Aspvik
Noteforvalter Einar Winther

Loppekomité Tor Eriksen
Nils Askjer
Roar Andersen
Reidar Stenlund
Einar Winther
Per Storm-Johannessen
Nils Aasheim

Dirigent har vært Audun Bull Hansen.
Instruktør for aspirantkorps og Simsalaspill har vært Gro Espeseth.
Instruktør for drillen har vært Lise Strand Høiback.
Korpsets tillitsvalgte har vært Veronica Baster, Mari Aspaas Johannessen og Johan Fredrik Totland.

I september 2003 var det 23 musikanter i hovedkorpset, 15 i juniorkorpset og 8 i aspirantkorpset. I Simsalaspill var det 8 medlemmer og i drillen 4. Tilsammen 58 medlemmer. Medlemsantallet i de forskjellige gruppene har deretter variert i løpet av året.

Det har vært avholdt 10 styremøter siden forrige årsmøte.

Den vedtatte aktivitetsplanen for korpsåret har vært gjennomført, med noen mindre endringer.

Årsfesten gikk av stabelen den 16. oktober på et fullsatt Furuhaug. Det ble en fin konsert med deltakelse fra alle gruppene i korpset og i tillegg en del solo-framføringer. Det ble delt ut årsstjerner og blomster. Viktoria Henninen, Ulrikke Henninen, Veronika Baster og Mari Andersen fikk 5-årsmedaljer. Mari Aspaas Johannessen fikk 7-årsmedalje. Viola Baster fikk et smykke for sin innsats som tamburmajor og drillinstruktør.

Helga 17.-19. oktober dro juniorkorpset på tur til Drøbak og var med på musikkverksted der sammen med mange andre korps.

Korpset var med på to konserter i Kulturkirken Åsgårdstrand i slutten av oktober.

8. november hadde vi besøk av en representant fra NMF. Han kjørte et velregissert opplegg som de har kalt ”Framtidskveld”. Målet var å gjøre oss bevisste på hva som fungerer og hva som ikke fungerer i korpset vårt. Det var mange tilstede både fra styret og hovedkorpset.
Resultatet fra samlingen var en handlingsplan på 4 punkter:
- Arrangere en temakonsert/forestilling med hele korpset
- Bedre og mer instruksjon til de som vil
- Inkludere alle grupper i korpset. Flere felles møtepunkter.
- Mer ro på tirsdagsøvelsene.
Det har vært jobbet med alle disse punktene gjennom korpsåret. Temakonserten er under planlegging/innøving. Det er en egen regigruppe som jobber med denne.

Søndag 30. november, første søndag i advent, spilte korpset på julegrantenninga på Thawlows plass sammen med byorkesteret. Torsdag 4. desember ble det mer nissespilling, nå med Ynglingekorpset i nissetog gjennom Hortens gater.

Hovedkorpset deltok også på jubileumskonserten til Lysheim skolekorps lørdag 14. desember.

I januar arrangerte korpset for 4. gang konsert med Gardemusikken på Bakkenteigen. Konsertsalen var denne gangen helt fullsatt. Ulrikke Henninen gjorde stor suksess med sitt innslag på cello sammen med Gardemusikken, - med Audun som dirigent. Hele korpset fikk dessuten være med å spille ”Gammel jegermarsj” sammen med Gardemusikken.

23.-25. januar arrangerte Ynglingekorpset sitt årlige fellesseminar for alle korpsene i kommunen. Denne gangen var det Røhsnes jazzband som sto for opplegget. Musikantene fikk lære seg New Orleans-jazz og drillerne hadde spesialkoreografi som passet til musikken. De som deltok hadde en inspirerende helg og var med på en kjempeflott konsert på søndag ettermiddag.

På grunn av alle arrangementene i januar, ble korpsets årlige nyttårskonsert lagt til 10. februar. Det var en fin og varierende konsert med sang og spill fra alle gruppene i korpset. Særlig hovedkorpset imponerte denne gangen med sin rundtur i ABBAs musikk og en flott framføring av Valdresmarsj.

Tirsdag 16. mars droppet juniorkorpset og hovedkorpset øvelsen og dro på bowling på Vallø.

I år var mai måned enda mer travel for korpset enn den pleier.
For første gang deltok vi på 1. mai-høytidelighet ved Rådhuset i Åsgårdstrand.
Tirsdag 4. mai dro hele korpset til Karljohansvern og hadde marsjøvelse der. Vi hadde leid inn en egen marsj-instruktør den dagen. Tirsdagen etter hadde vi marsjøvelse i nærmiljøet.

Vi deltok også på Ynglingekorpsets årlige vårslepp, med felles øvelse og marsjering rundt i Horten. Dette foregikk lørdag 8. mai.

17. mai ble feiret som den pleier: tidlig opp og vekke folk i gamle Åsgårdstrand, flaggheis klokka åtte, spilling ved minnesamling ved Rådhuset, rask marsjering til Seilerhuset og frokost der, spilling i minitog på Breidablikk, spilling i på gudstjenesten i kirken og så endelig barnetoget og minikonsert sammen med byorkesteret etter innkomst på skolen. Juniorkorpset ble tatt opp i hovedkorpset i en seremoni under frokosten, og aspirantkorpset ble til juniorkorps.

Torsdag 20. mai deltok korpset på et vårstevne i Våle.

Korpsets loppemarked var i år lagt til helga 4.-6. juni. Dette var som vanlig en kjempedugnad med stor innsats fra korpsforeldrene, og spesielt loppekomitéen. Denne gangen ble inntektene lavere enn på mange år. Det kan blant annet skyldes at arrangementet var lagt en helg senere enn vanlig og dermed kolliderte med flere andre store loppemarkeder i distriktet.

I år ble Ynglingefestivalen lagt til helga 11.-13. juni, - samme helg som Åsgårdstrandsdagene. Mye av programmet for festivalen var lagt til Åsgårdstrand. For oss ble det to fluer i et smekk; vi deltok på stort sett det samme som vi pleier. Vi var med på åpningsseremonien til Åsgårdstrandsdagene, Ynglingefestivalens stevne på søndag og kostymetoget i Åsgårdstrand, - sammen med alle de andre korpsene på festivalen.

Vi åpnet sommerferien med en korpstur for hele korpset til Kragerø. Der deltok vi på Kragerøfestivalen. Vi hadde lagt opp til en kosetur med bading og ballspill i tillegg til noe spilling. Dessverre var det øsende regnvær mye av tiden, så det var en våt fornøyelse å spille ute og det var ikke fristende med bading og andre uteaktiviteter. Heldigvis bodde vi i et aktivitetshus med biljard og andre spill, så det ble mye moro med inneaktiviteter i steden.

Samme helg som Kragerøfestivalen var det NM i drill. Der deltok to drillere fra Åsgården. Veronika deltok sammen med Lysheim skolekorps’ drillgruppe. Madelen deltok med drillerne fra Tønsberg skolekorps. Drillgruppene oppnådde fine plasseringer.

Også i år har det deltatt musikanter fra korpset på sommerskole i musikk, arrangert av Norges Musikkorps Forbund. Det var 8 musikanter som deltok fra oss på tre ulike kurs på Kvitsund. I tillegg deltok én driller på sommerskole i drill.

Ny korpssesong ble innledet med tur til Tusenfryd lørdag 4. september og Kick-Off-stevne på Borrebanen søndag 5. september.

Drillen deltok Paradekurs i NMF-regi 18.-19. september.

Av andre aktiviteter kan nevnes:
- Ledermøter i Ynglingekorpset. Dette har Børre og Rune stilt på.
- Flagging fra de kommunale flaggstengene på offentlige flaggdager. Den jobben er fordelt på alle foreldrene.
- I oktober 2003 stilte loppekomitéen som mannskap på en brannsikkerhetskampanje der kommunens befolkning fikk tilbud om å skifte ut sine brannslokningsapparater. Dette ga inntekt til korpset.
- Vinteren 2004 hadde korpset et kunstlotteri. Eldstegruppa hadde ansvaret for dette og inntektene gikk til nytt sanganlegg og annet musikkutstyr.
- Korpset har fått nye nettsider dette korpsåret. De oppdateres hver måned.



Åsgårdstrand 21.09.04


................................................. .................................................
Børre Trondskog Sølvi Andersen
Styreleder Sekretær