Åsgården -ute?
Åsgården skolekorps
 • Om oss    • Aktiviteter    • Øvelsestider    • Bilder    • Vakter    • Lenker     • Gjestebok  

 

 

   Om oss
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 1977/1978
    - Årsmelling for korpset året 1978/1979
    - Årsmeldig for korpset året 1981/ 1982
    - Årsmeldig for korpset året 1982/ 1983
    - Årsmeldig for korpset året 1983/ 1984
    - Årsmeldig for korpset året 1984/ 1985
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1991 / 1992
    - Årsmeldig for korpset året 1993 / 1994
    - Årsmeldig for korpset året 1995 / 1996
    - Årsmeldig for korpset året 1999/2000
    - Årsmelding for Åsgården skolekorps 1999/2000
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 2002/2003
    - Årsmeldig for korpset året 2003/2004
    - Årsmeldig for korpset året 2004/2005
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 441 195

 

 

 

Årsmeldig for korpset året 2002/2003
 
Årsmelding for Åsgården skolekorps 2002/2003

Styret har i korpsåret 2002/2003 bestått av

Styreleder Børre Trondskog
Nestleder Rune Stemland
Korpsleder Kathrine Holm
Kasserer Odd Wålengen
Sekretær Sølvi Andersen
Styremedlem Grazyna Baster
Styremedlem Sissel Gjeldstad Vårum

Andre verv
Drilleder Lise Sperre
Arbeidsleder Anne Lise Johansen
Uniformssjef Rannveig Fadum
Materialforvalter Geir Henninen
Noteforvalter Einar Winther


Loppekomité Tor Eriksen
Ole Christian Midtbust
Geir Grifftun
Nils Askjer
Roar Andersen
Reidar Stenlund
Einar Winther
Turkomité, England Lill-Tove Bjerke
Aila Semb
Turkomité, Strand Roar Andersen
Vivi-Ann Bjerkevoll
Foreldrekontakt, aspiranter Kjell Bergan

Dirigent har vært Audun Bull Hansen.
Instruktør for aspirantkorps og Simsalaspill har vært Gro Espeseth.
Instruktør for drillen har vært Viola Baster.
Korpsets tillitsvalgte har vært Veronica Baster, Mari Aspaas Johannessen og Johan Fredrik Totland.

I september 2002 var det 20 musikanter i hovedkorpset, 11 i juniorkorpset og 19 i aspirantkorpset. I Simsalaspill var det 10 medlemmer og i drillen 9. Tilsammen 69 medlemmer.

Det har vært avholdt 11 styremøter siden forrige årsmøte.

Den vedtatte aktivitetsplanen for korpsåret har vært gjennomført, med noen mindre endringer.

Årsfesten gikk av stabelen den 17. oktober på et fullsatt Furuhaug. Det ble en fin konsert med deltakelse fra alle gruppene i korpset og i tillegg en del solo-framføringer. Det ble delt ut årsstjerner og blomster. Johan Fredrik Totland og Elise Bjerke fikk 5-årsmedaljer.

Drillen deltok i Utøverkurs i NMF-regi 19.-20. oktober.
Fellesseminaret med Ynglingekorpset gikk av stabelen 2. og 3. november på Lillås og Nordskogen skoler. Deltakerne ble delt inn i grupper etter ferdighetsnivå og hadde øvelser i grupper på lørdagen. På lørdag kveld ble det arrangert diskotek for alle. De eldste kombinerte øvelsene med overnattingstur på Knattholmen. På søndag var det stor felleskonsert på Bakkenteigen.

Første søndag i advent spilte korpset på julegrantenninga på Thawlows plass sammen med byorkesteret. Torsdag 6. desember ble det mer nissespilling, nå med Ynglingekorpset i nissetog gjennom Hortens gater.

Nyttårskonsert med korpset har blitt en tradisjon. Denne gangen torsdag 31. januar i kirken. Programmet var variert og hele korpset deltok med spill og sang på alle nivåer. Audun hadde laget en nydelig sang som ble urframført med hele korpset som kor, Eli Rudland Næss på orgel og Audun selv på saksofon.

I slutten av januar deltok drillen på Minidrill i NMF-regi på Sem.

Torsdag 13. februar arrangerte korpset, for tredje gang, konsert med Gardemusikken på Bakkenteigen. Denne gangen ble det også en fin konsert, og korpset fikk delta med en marsj sammen med gardistene.

Tirsdag 25. februar var hovedkorps og juniorkorps invitert til å delta på en konsert med Horten ungdomsmusikkorps i aulaen på Holtan ungdommskole.

På vinteren ble det jobbet mye fram mot Jarlsbergfestivalen, - en korpskonkurranse som hovedkorps og juniorkorps deltok på 15. mars. Blant annet stilte byorkesteret som instruktører på en ekstraøvelse lørdag 8. mars. Da fikk alle instrumentgrupper en finpuss på sine stemmer. Selve konkurransen gikk bra. Vi ble ikke vinnere av vår klasse, men vi fikk mange poeng og konstruktiv kritikk.

Som en premie for ekstra innsats i forbindelse med Jarlsbergfestivalen, dro hovedkorps og juniorkorps på bowling øvelsen etter.

Veronica og Ida deltok på tamburmajorkurs helgen 8.-9. mars.

Uka før påske arrangerte Kulturskolen og korpsene i kommunen en kulturfestival. Målet var å synliggjøre oss i nærmiljøet. Korpset vårt var med på konsert i Kulturkirken og konserter for skolen og barnehagene våre.

Tirsdag 29. april dro hele korpset til Karljohansvern og hadde marsjøvelse der. Vi hadde leid inn en egen marsj-instruktør den dagen, som sørget for en lærerik og inspirerende øvelse.

Vi deltok også på Ynglingekorpsets årlige vårslepp, med felles øvelse og marsjering rundt i byen. Dette foregikk lørdag 10. mai.

17. mai ble feiret som den pleier: tidlig opp og vekke folk i gamle Åsgårdstrand, flaggheis klokka åtte, spilling ved minnesamling ved Rådhuset, rask marsjering til Seilerhuset og frokost der, spilling i minitog på Breidablikk, spilling i på gudstjenesten i kirken og så endelig barnetoget og minikonsert sammen med byorkesteret etter innkomst på skolen. Flott innsats som vanlig, god stemning og fint vær.
Juniorkorpset ble tatt opp i hovedkorpset i en seremoni under frokosten, og aspirantkorpset ble til juniorkorps.

Så var det tid for loppemarked. Det ble arrangert helga 23. – 25. mai. Loppekomitén og resten av foreldrene hadde på forhånd gjort et kjempearbeid med henting av lopper og rigging av telt og annet utstyr. Det ble en regnfull helg, men heldigvis var det mange besøkende og den økonomiske uttellingen ble ganske bra, på tross av dårlig vær.

Korpset var som vanlig aktive under Åsgårdstrandsdagene. Hovedkorpset deltok på åpningsseremonien ved Rådhuset lørdag 14. juni. Samme ettermiddag deltok juniorkorpset og Simsalaspill på Åsgårdstrandsstjerner. Korpset var representert på seremoni i Munchparken og på friluftsgudstjenesten. Hele korpset var med i kostymeopptoget på søndag ettermiddag.

Første dag i skoleferien, lørdag 21. juni, dro alle i korpset på tur. Hovedkorpset dro til England, på musikkfestivalen i Bournemouth, og juniorkorpset og Simsalaspill dro på tur til Strand leirsted utenfor Sandefjord.
Turen til Strand var en kombinert kosetur og seminar, med Tommy Bakkelund som innleid instruktør. Både lørdag og søndag gikk med til mye øving, men også litt bading, fotball, leking osv. På søndag ettermiddag var foreldrene invitert til konsert og fikk høre en spilleglad og kjempeinspirert gjeng, som hadde lært seg utrolig mye på to dager.
Turen til England var en fem-dagers tur med opphold på et hyggelig hotell sentralt i Bournemouth. I løpet av festivalen deltok korpset i et stort festivalopptog og hadde en konsert i byen. Det ble arrangert dagstur til Salisbury med sightseeing i byen og i katedralen der. Ellers var det mye fritid, så det ble god tid til å kose seg på hotellet og gjøre morsomme ting i byen. Det ble en veldig vellykket korpstur.

Også i år har det deltatt musikanter fra korpset på sommerskole i musikk, arrangert av Norges Musikkorps Forbund. De 10 som var med fra oss, deltok på tre ulike kurs i Kvitsund og i Rollag. På sommerkursene er det musikk fra morgen til kveld og god oppfølging fra dyktige instruktører. Det at mange deltar her, har mye å si for det musikalske nivået i korpset.

Ny korpssesong ble innledet med Kick-Off-stevne på Borrebanen søndag 31. august.

Lørdag 6. september dro korpset til Tusenfryd sammen med Ynglingekorpset. Først var det marsjering og spilling i parken, og så hadde alle mange timers fri til å gjøre hva de ville, før felles hjemreise.

Drillen deltok i Utøverkurs i NMF-regi 13.-14. september.

Av aktiviteter som har foregått gjennom hele året kan nevnes:
- Ledermøter i Ynglingekorpset. Dette har stort sett Børre stilt på.
- Flagging fra de kommunale flaggstengene på offentlige flaggdager. Den jobben er fordelt på alle foreldrene.

Åsgårdstrand 23.09.03


................................................. .................................................
Børre Trondskog Sølvi Andersen
Styreleder Sekretær(ref: Inger lill)