Åsgården -ute?
Åsgården skolekorps
 • Om oss    • Aktiviteter    • Øvelsestider    • Bilder    • Vakter    • Lenker     • Gjestebok  

 

 

   Om oss
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 1977/1978
    - Årsmelling for korpset året 1978/1979
    - Årsmeldig for korpset året 1981/ 1982
    - Årsmeldig for korpset året 1982/ 1983
    - Årsmeldig for korpset året 1983/ 1984
    - Årsmeldig for korpset året 1984/ 1985
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1986/ 1987
    - Årsmeldig for korpset året 1991 / 1992
    - Årsmeldig for korpset året 1993 / 1994
    - Årsmeldig for korpset året 1995 / 1996
    - Årsmeldig for korpset året 1999/2000
    - Årsmelding for Åsgården skolekorps 1999/2000
    - Årsmeldig for korpset året 2001/2002
    - Årsmeldig for korpset året 2002/2003
    - Årsmeldig for korpset året 2003/2004
    - Årsmeldig for korpset året 2004/2005
           

Snarveier:
 Bli medlem
 Logg inn medlem
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 441 191

 

 

 

Årsmeldig for korpset året 2001/2002
 
Årsmelding for Åsgården skolekorps 2001/2002

Styret har i korpsåret 2001/2002 bestått av:
Styreleder Børre Trondskog
Nestleder Vigdis Hole (2001)
Grazyna Baster (2002)
Korpsleder Kathrine Holm
Kasserer Odd Wålengen
Sekretær Sølvi Andersen
Styremedlem Bente Molvig
Styremedlem/noteforvalter Einar Winther

Andre verv:
Drilleder Grazyna Baster
Arbeidsleder Elisabeth Andersen
Materialforvalter Geir Henninen
Uniformsjef Rannveig Fadum

Loppekomité: Einar Winther
Kai Bjerke
Tor Eriksen
Roar Andersen
Egill Elvestad


Dirigent har vært Audun Bull Hansen.
Instruktør for drillen har vært Viola Baster.
Instruktører for Simsalaspill har vært Bente Dølerud (2001) og Gro Espeseth (2002).
Korpsets tillitsvalgte har vært Mari Aspaas Johannessen, Johan Fredrik Totland og Veronica Baster.

I oktober 2001 var det 24 medlemmer i hovedkorpset, 13 i juniorkorpset, 14 i aspirantkorpset og 20 i Simsalaspill.
Det har vært avholdt 11 styremøter siden forrige årsmøte.

Den vedtatte aktivitetsplanen for korpsåret har vært gjennomført med noen mindre forandringer.

Helgen 13.-14. oktober deltok både hovedkorps, juniorkorps og drill på det årlige fellesseminaret for Ynglingekorpset. Øvelsene foregikk på Lysheim skole. Det ble arrangert diskotek på lørdagskvelden og på søndags ettermiddag var det tid for å vise fram resultatet på en avslutningskonsert på Bakkenteigen, med familie og venner som publikum.

Årsfesten til skolekorpset ble avholdt den 18. oktober på musikkrommet på skolen, med konsert, drilloppvisning og utdeling av årsstjerner og utmerkelser. Mari Aspaas Johannessen fikk 5-årsmedalje og Audun fikk gave i forbindelse med 10 år som instruktør i korpset.

31. okober deltok en gruppe fra korpset på en konsert i Kulturkirken Åsgårdstrand.
Onsdag 5. desember arrangerte korpset, for andre år på rad, konsert med Gardemusikken på Bakkenteigen. Det ble en fin konsert med et stort publikum. Korpset fikk lov å delta med en marsj sammen med gardistene.

1. søndag i advent stilte korpset, tradisjonen tro, på Thaulows plass sammen med Åsgårdstrand Frivillige byorkester, og spilte opp til sang rundt juletreet.
Mer julestemning ble det 6. desember, med nissetog i Hortens gater sammen med Ynglingekorpset.

Lørdag 26. januar var drillen på minidrill i Semhallen, sammen med drillere fra mange andre korps.

Korpsets nyttårskonsert ble arrangert i kirken torsdag 31. januar i samarbeid med "Kulturkirken Åsgårdstrand". Her imponerte små og store musikanter med musikk i mange kategorier. Alt fra selvlagde sanger fra Simsalaspill, og korpsmusikk fra aspiranter og hovedkorps, til storbandlåter fra Kulturskolens ungdomsstorband. Juniorkorpset ble opptatt i hovedkorpset på denne konserten.

Tirsdag 5. februar ble juniorkorpset ønsket velkommen til hovedkorpset med en sosial bowlingkveld på Sjøsiden bowling på Vallø.

Tirsdag 12. februar fikk drillen vist fram sitt nye program på en drilloppvisning i gymsalen. Etter oppvisningen ble det fest for hele korpset i musikkrommet, der de eldste arrangerte diskotek for resten av korpset.

Helgen 9. og 10. mars arrangerte korpset et jazzseminar sammen med Tønsberg skolekorps. U-jazz, med de samme musikerne som ved seminaret året før, var leid inn som instruktører. Kari Karlheim var instruktør for drillen. Simsalaspill fikk et eget opplegg med Audun og flere av pappaene som instruktører og medspillere. Øvelsene ble holdt på Åsgården skole og konserten søndag ettermiddag var i aulaen på Byskogen skole.

Lørdag 20. april var det vårdrill for drilljentene i Nøtterøy kulturhus.

Lørdag 4. mai deltok korpset på vårslepp i Horten med Ynglingekorpset. Dette var en felles marsjøvelse med marsjering rundt i byen.
Korpset hadde også marsjering rundt i Åsgårdstrands gater 7. mai. Dette ble kombinert med loddsalg på Paletten.

På 17. mai hadde korpset sitt vanlige, travle program med flaggheising, bekransning av minnesmerket på Rådhuset, frokost på seilerhuset, minitog på Breidablikk, gudstjeneste og deltakelse i 17. mai-toget. I år deltok korpset i tillegg i borgertoget i Horten på ettermiddagen. Det som var helt spesielt med årets 17. mai, var at hele korpset hadde på seg flunkende nye uniformer. Det var et flott syn med rundt 60 musikanter og drillere i blått, lysegrått og hvitt, og vi overhørte mange positive kommentarer fra publikum langs togruta.

Årets loppemarked ble arrangert fra fredag 31. mai til søndag 2. juni. Det ble som vanlig gjort en kjempeinnsats både før og under loppemarkedet, både av loppekomité og andre foreldre. Loppelager var i år leid fra 1. mars så all loppehenting foregikk på tre intense måneder. Loppemarkedet ga også i år god økonomisk uttelling.

Korpset deltok på Åsgårdstrandsdagene også i år. Hele korpset stilte i de nye uniformene på åpningsseremonien lørdag 8. juni, Simsalaspill deltok, med stor suksess, på "Åsgårdstrandsstjerner", og på søndagen spilte korpset i kostymeopptoget.

St.Hans-helga var vi medarrangører på Ynglingefestivalen. I den forbindelse var en del foreldre engasjert i festivalkomitéene og mange foreldre hadde vakter under selve festivalen. Korpset deltok på spilling i Hortens gater, grillfest med diskotek på lørdagen og stort korpsstevne på søndagen.

I juli/august deltok 7 av musikantene i korpset på sommerskole i musikk, arrangert av Norges Musikkorps Forbund. Kursene gikk over 5 –7 dager og ble holdt på Kvitsund og i Rollag. Kursene holder et høyt nivå og er til stor inspirasjon for de som deltar.

1. september deltok korpset på Granly skolekorps' årlige "Kick-Off"-stevne på Borrebanen. Dette er en fin måte å komme i gang på etter sommerferien. Også denne gangen gjorde vi oss bemerket med en stor gjeng aspiranter.

Lørdag 14. september dro de eldste i korpset på Norsk Militær Tattoo i Oslo Spektrum. Konserten ble kombinert med tur på pizza-restaurant.

Den årlige Tusenfryd-turen er denne høsten planlagt til lørdag 21.september. Da de fleste aspirantene er opptatt på andre ting denne dagen, blir det arrangert en egen tur for dem søndag 22. september.

Av aktiviteter som har foregått gjennom hele året kan nevnes:
• Marsjøvelser hver måned gjennom hele året.
• Flagging fra de kommunale flaggstengene hadde korpset tatt på seg også i år.
• Ledermøter i Ynglingekorpset har stort sett Børre og/eller Kathrine stilt opp på.

Som nevnt tidligere ble det kjøpt inn nye uniformer til hele korpset i mai i år. En uniformskomité, bestående av noen fra styret og tillitsvalgte fra korpset, ble nedsatt i fjor høst og har jobbet fram alternative forslag til uniformer. Korpsmedlemmene hadde deretter avstemning og valgte blant alternativene.

Nytt av året har vært Simsalaspill. Dette er et eget opplegg for 3. klasse-aspirantene med musikk uten eget instrument. De har fått prøve seg på mange instrumenter, spilling på slanger, sang, rytme og notelære. Opplegget er et samarbeid med Kulturskolen. Etter sommerferien har fjorårets simsalaspillere gått over til aspirantkorpset, og vi ser allerede nå at fjorårets innføring i musikk og noter bærer frukter.Åsgårdstrand 19.09.02


......................................................... .........................................................

Børre Trondskog Sølvi Andersen
styreleder sekretær

ref: Inger Lill